fbpx

International Men’s Day in Hungary

Hungary joined the IMD celebrations in 2009, on the 10th anniversary of Mens Day. It was commenced by Marie Clarence, writer, who is committed to gender balance and gender equality. The first celebrations are held in Budapest and the opening speech is delivered by UNESCO Cultural Committee’s Chairman, Dr Michael Hoppal of Hungary.

The program is a mixture of festivity and cultural celebration, so it includes dancing, fashion tips for men, massage techniques for cold winter evenings, and a round-table discussion, titled Are men men? It is the first celebration in Hungary and this is just the beginning of many more, highlighing mens’ efforts, contributions and achievements in today’s world.

“Férfinak lenni felelÅ‘sség és csodálatos feladat!” nemzetközi Férfinap
International Mansday

* FÅ‘oldal
* Programok
* A férfinap háttere
* Nemzetközi események
* Partnerek
* Kapcsolat

Ãœnnepeld meg!
Üdvözöljük a Nemzetközi Férfinap
hivatalos oldalán!

A Nemzetközi Férfinap 1999 November 19-én kezdÅ‘dött Trinidad és Tobago-ban, melyet az ENSZ támogatott. Az esemény nagy támogatottságot kapott férfiak csoportjaitól az USÁ-ban, Európában, Afrikában, Ázsiában és a Karibi térségben. Az UNESCO nevében, Ms Ingeborg Breines, a Women and Culture of Peace-tÅ‘l elmondta, hogy “Ez egy kiváló ötlet, ami a nemeknek egyensúlyt adhat.” Hozzátette, hogy az Å‘ szervezete várja, hogy együttműködhessen a Nemzetközi Férfinap szervezÅ‘ivel.

A Nemzetközi Férfinap célja

* Nők és férfiak közötti kapcsolatok fejlesztése
* Problémák és kihívások kezelése, amivel a férfiak szembenéznek.
* Előtérbehelyezi a nemek közötti egyensúlyt.
* Kiemeli a pozitív férfi példaképeket.
* Biztonságosabb, jobb világ teremtése.

A Nemzetközi Férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére fókuszáljon, javítsa a nemek közötti kapcsolatot, előtérbe helyezze a nemek közötti egyenlőséget, kiemeljen néhány pozitív példaképet. Ez egy olyan alkalom a férfiaknak, ami kiemeli az ellenük szóló diszkriminációt, megünnepelje az elért eredményeket és a hozzájárulásukat, különös tekintettel a közösség, család, házasság és a gyerekekkel való törődés területén.

Az a képesség, hogy a szükségleteidet mások nevében feláldozd alapvető a férfiaknak, mint megtiszteltetés. A férfiak minden nap áldozatokat hoznak a munkahelyükön, férjként és apaként is a családjukért, barátaikért, a közösségükért, nemzetükért. A Nemzetközi Férfinap egy lehetőség a jóakaratú embereknek mindenhol, hogy értékeljék és megünnepeljék a férfiakat az életükben és a hozzájárulást, amit a társadalomért hoznak mindannyiunk jobb jövője érdekében.

Az elmúlt tíz évben különféle módokon ünnepelték a Nemzetközi Férfinapot, többek között nyilvános szemináriumok, osztálytermi ülések iskolákban, rádió- és tévéprogramok formájában. Templomokban, békés kiállításokon, felvonulásokon. E nap éves megtartása csak egy lehetőség, hogy kiemeljük a férfiak eredményeit és tapasztalatait. Minden évben más téma lett kiemelve, mint 2002-ben a béke, férfiak egészsége 2003-ban, az áldozat 2008-ban, pozitív férfi példaképek 2009-ben. Világszerte a Nemzetközi Férfinap szervezőivel egyeztetve a következő célok állnak elénk:

* Megünnepelni a férfiakat és a pozitív és értékes hozzájárulásukat, a fiatalembereket, fiúkat, amit a közösségeinkért tesznek és társadalmunkért.
* Előtérbe helyezze és támogassa a nemek közötti egyensúlyt, megcélozva a felelősséget és azokat a kihívásokat, amikkel szembenéznek a társadalomban
* Kiemelje a karakter erejét és bátorságot a kihívással való szembenézéskor, amivel a férfiak megküzdenek amikor egy erősebb és jobb közösséget építenek, ahol az emberek biztonságban vannak, növekednek és elérik képességük maximumát.
* Kiemeli a pozitív férfi példaképeket, nem csak filmsztárokat és sportolókat, de minden mindennapi, dolgozó embert, akik megszokott, visszafogott életet élnek.
* A Nemzetközi Férfinapot ünneplik Trinidad és Tobago -ban, Jamaicában, Ausztráliában, Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Pakisztánban, Haitin, Szingapúrban, Máltán, Dél-Afrikában, Kínában, és az Egyesült Királyságban.

Csatlakozz hozzánk november 19-én, és ünnepeljük együtt a férfiakat, akik körülöttünk vannak, a családjainkért tesznek, a munkahelyeken teljesítenek, és a nemzetekért küzdenek szerte a világban.
Minden jog fenntartva! International Mensday

By |2018-10-22T01:58:36+00:00October 19th, 2018|Uncategorized|Comments Off on International Men’s Day in Hungary

About the Author: